הרצועות הן הגורם המחבר בין העצמות.
קרע ברצועה הוא תוצאה של אירוע טראומתי, (מכה חיצונית למשל) שגורם למפרק לצאת מהטווח הרגיל שלו. התנועה החריגה גורמת ללחץ גדול על הרצועות, (שאינן גמישות) ובסופו של דבר לקרע.
קרע ברצועה יכול להיות משני סוגים:
קרע חלקי יכול להתאחות מעצמו (היות וקיימת עדין אספקה כלשהי של דם) אך תהליך זה יקח זמן.
קרע מלא לא יכול להתאחות מעצמו, ולפעמים ידרוש ניתוח.
סימנים לקיומו של קרע
אם אתם מזהים אחד או יותר מהסימנים הבאים, יכול להיות שמקור הכאב שלכם הוא קרע:
- שטף דם
- נפיחות מקומית
- רגישות סביב המפרק
- כאב בהזזה או כאשר מופעל לחץ על המקום (משקל)
- חוסר יציבות במפרק
כאבים ואי נוחות יכולים להיות תוצאה של מגוון סיבות שאינן כתובות פה.
וגם אם אתם מזהים את כל התסימינים, לא בטוח שאתם סובלים מפציעה זו! השארו רגועים, ואם אתם חוששים שחוויתם פציעה גשו לרופא שיבדוק אתכם!
מעבר לפציעה בכתבה זו, יתכן ומדובר בדלקת, שריר תפוס או גוש בשריר שלוחץ וגורם לאי נעימות.
אם מדובר בשריר תפוס, או גוש (muscle nut) שלוחץ על האזור הכואב אנחנו ממליצים לעשות עיסוי מקצועי! במידה ואתם רוצים לעשות הכל בעצמכם, הכנסו לסרטון שהכנו במיוחד בשבילכם בנושא שחרור שרירים.
חשוב שתלמדו על הגוף שלכם, לותדעו שכשנגרם נזק לרקמות בגוף, מערכת החיסון מגיבה. בתגובה ישנם 2 שלבים:
השלב הדלקתי – בשלב זה הגוף מפנה את הרקמות שנהרסו על ידי תאי גוף שמיועדים לעשות זאת, ובשלב זה זרימת הדם לאותו אזור מוגברת.
שלב הבנייה – בשלב זה הגוף מתקן את עצמו, בונה את עצמו מחדש ומתקן את הנזק שנגרם. תהליך זה הוא תלוי פציעה ויכול לקחת אף כמה חודשים.
אם אתם רוצים לדעת עוד על הנושא, כנסו עכשיו לפציעות ספורט – עושים לכם סדר. השקענו בשביל שיהיה לכם קל יותר להבין הכל. נצלו זאת ותהנו מהתוכן ?
קטע זה אינו מהווה יעוץ או המלצה לפעול בצורה כזו או אחרת. לפני כל פעולה שתעשו, חשוב להתייעץ עם רופא או מומחה בתחום. אנחנו לא לוקחים אחריות על כל נזק שעלול להגרם כתוצאה משימוש כלשהו במידע זה.