זוהי פציעה מסוג שימוש יתר.
התסמינים של תסמונת זו הם כאבים ושריפה באזורים הפגועים, או התכווצות של הגפה.
לרוב יהיה מדובר בכאבים בשוק הרגל, אולם לפעמים מופיעה התסמונת גם באזורים אחרים כמו זרוע או אמה.
הכאב בדרך כלל מופיע זמן קצר לאחר תחילת האימון, וחולף כעבור זמן מסוים מתום האימון. ככל שהתופעה נמשכת זמן רב יותר, לוקח לכאב זמן רב יותר לחלוף מרגע סוף האימון.
מה שקורה בפציעה זו הוא, שהשריר הכואב עובר היפרטרופיה (הוא מתנפח וגדל כתוצאה מהפעילות). מכיוון שהמרחב בו נמצא השריר אינו גמיש, הלחץ במדור עולה ומשפיע באופן שלילי על אספקת הדם במרחב. השריר, כתוצאה מההתנפחות והצפיפות, לא מקבל את אספקת האנרגיה הנדרשת, והדבר מוביל לעייפותו וחולשתו של השריר. כל אלה גורמים לשחרור חומרים כימיים שונים המעוררים את תחושת הכאב לאורכו של המקום הפגוע.
טיפול
- מתיחות של השריר מיד עם תום הפעילות. עם עדיפות למתיחות איטיות וממושכות.
- חימום
- הימשכות התופעה לאורך זמן עלולה להביא לנזק קבוע לשרירים, ולמוגבות בביצוע התנועה בעתיד. לכן חובה לטפל בפציעה ואין להתעלם ממנה.
שימו לב! אם אתם מרגישים לחץ יכול להיות שמדובר בתסמונת המדור הקדמי.
לכל כאב ואי נוחות יכולות להיות סיבות שאינן כתובות פה.
וגם אם אתם מזהים את כל התסימינים, לא בטוח שאתם סובלים מפציעה זו! השארו רגועים, ואם אתם חוששים שחוויתם פציעה גשו לרופא שיבדוק אתכם!
מעבר לפציעה בכתבה זו, יתכן ומדובר בדלקת, שריר תפוס או גוש בשריר שלוחץ וגורם לאי נעימות.
אם מדובר בשריר תפוס, או גוש (muscle nut) שלוחץ על האזור הכואב אנחנו ממליצים לעשות עיסוי מקצועי! במידה ואתם רוצים לעשות הכל בעצמכם, הכנסו לסרטון שהכנו במיוחד בשבילכם בנושא שחרור שרירים.
חשוב שתלמדו על הגוף שלכם, לותדעו שכשנגרם נזק לרקמות בגוף, מערכת החיסון מגיבה. בתגובה ישנם 2 שלבים:
השלב הדלקתי – בשלב זה הגוף מפנה את הרקמות שנהרסו על ידי תאי גוף שמיועדים לעשות זאת, ובשלב זה זרימת הדם לאותו אזור מוגברת.
שלב הבנייה – בשלב זה הגוף מתקן את עצמו, בונה את עצמו מחדש ומתקן את הנזק שנגרם. תהליך זה הוא תלוי פציעה ויכול לקחת אף כמה חודשים.
אם אתם רוצים לדעת עוד על הנושא, כנסו עכשיו לפציעות ספורט – עושים לכם סדר. השקענו בשביל שיהיה לכם קל יותר להבין הכל. נצלו זאת ותהנו מהתוכן 🙂
קטע זה אינו מהווה יעוץ או המלצה לפעול בצורה כזו או אחרת. לפני כל פעולה שתעשו, חשוב להתייעץ עם רופא או מומחה בתחום. אנחנו לא לוקחים אחריות על כל נזק שעלול להגרם כתוצאה משימוש כלשהו במידע זה.