שרירי ההמסטינג הם שלושה שרירים הנמצאים מאחורי הירך ומחברים את העכוז לברך.
דלקת בשריר ההמסטרינג מתפתחת בדרך כלל במקום חיבור הגיד לבליטה על עצם השת והיא תוצאה של “שימוש-יתר” בגיד.
קרע בשריר ההמסטינג יהיה מלווה בכאב חד ודוקר באזור ובחוסר יכולת להמשיך בפעילות.
פגיעה זו אופיינית לספורטאים העוסקים בריצות, לקופצים למרחק, לשחקני טניס ולכדורגלנים, ולעיתים הם סובלים מפגיעות חוזרות ונשנות בשריר.
טיפול
- טיפול בדלקות: מנוחה והימנעות ממאמצים בתוספת טיפול תרופתי
- טיפול בקרעים: הנחת קרח לצורך קירור המקום, חבישת לחץ והרמת הרגל. זמן ההחלמה תלוי בנזק הנגרם לשריר. אין להחזיר ספורטאי לפעילות לפני החלמה מלאה של השריר.
לכל כאב ואי נוחות בהמסטרינג יכולות להיות סיבות שאינן כתובות פה.
וגם אם אתם מזהים את כל התסימינים, לא בטוח שאתם סובלים מפציעה זו! השארו רגועים, ואם אתם חוששים שחוויתם פציעה גשו לרופא שיבדוק אתכם!
מעבר לפציעה בכתבה זו, יתכן ומדובר בדלקת, שריר תפוס או גוש בשריר שלוחץ וגורם לאי נעימות.
אם מדובר בשריר תפוס, או גוש (muscle nut) שלוחץ על האזור הכואב אנחנו ממליצים לעשות עיסוי מקצועי! במידה ואתם רוצים לעשות הכל בעצמכם, הכנסו לסרטון שהכנו במיוחד בשבילכם בנושא שחרור שרירים.
חשוב שתלמדו על הגוף שלכם, לותדעו שכשנגרם נזק לרקמות בגוף, מערכת החיסון מגיבה. בתגובה ישנם 2 שלבים:
השלב הדלקתי – בשלב זה הגוף מפנה את הרקמות שנהרסו על ידי תאי גוף שמיועדים לעשות זאת, ובשלב זה זרימת הדם לאותו אזור מוגברת.
שלב הבנייה – בשלב זה הגוף מתקן את עצמו, בונה את עצמו מחדש ומתקן את הנזק שנגרם. תהליך זה הוא תלוי פציעה ויכול לקחת אף כמה חודשים.
אם אתם רוצים לדעת עוד על הנושא, כנסו עכשיו לפציעות ספורט – עושים לכם סדר. השקענו בשביל שיהיה לכם קל יותר להבין הכל. נצלו זאת ותהנו מהתוכן ?
קטע זה אינו מהווה יעוץ או המלצה לפעול בצורה כזו או אחרת. לפני כל פעולה שתעשו, חשוב להתייעץ עם רופא או מומחה בתחום. אנחנו לא לוקחים אחריות על כל נזק שעלול להגרם כתוצאה משימוש כלשהו במידע זה.