ברך קופצים הוא כינוי לפגיעה ברצועות הפיקה, התומכות בשריר הארבע ראשי ומסייעות ליישור הברך.
הפגיעה מלווה בכאב נקודתי קרוב לחלקה התחתון של הפיקה בעת מאמץ, אשר מתגבר עם כיווץ השריר הארבע ראשי.
הנזק של ברך קופצים מופיע בחלקו העליון של הגיד. הוא אופייני בקרב רקדני בלט צעירים ואצנים, באלו המפעילים עומסים גדולים במיוחד על הגיד כמו מרימי משקולות, וכן בקרב ספורטאים העוסקים בניתור (בניהם כדורסלנים, שחקני כדור-עף וקופצים לגובה). מכאן מגיע גם שמה של הפציעה.
טיפול
- מנוחה מוחלטת והימנעות מכל פעילות כגון קפיצה, ריצה או בעיטה, הכוללות כיווץ של השריר הארבע ראשי ויישור הברך.
- קירור האזור באמצעות קרח בשלב החריף (ההתחלתי) של הדלקת, וחימום בשלבים שלאחר מכן
- תרופות נוגדות דלקת.
לכל כאב ואי נוחות בברך יכולות להיות סיבות שאינן כתובות פה.
וגם אם אתם מזהים את כל התסימינים, לא בטוח שאתם סובלים מפציעה זו! השארו רגועים, ואם אתם חוששים שחוויתם פציעה גשו לרופא שיבדוק אתכם!
מעבר לפציעה בכתבה זו, יתכן ומדובר בדלקת, שריר תפוס או גוש בשריר שלוחץ וגורם לאי נעימות.
אם מדובר בשריר תפוס, או גוש (muscle nut) שלוחץ על האזור הכואב אנחנו ממליצים לעשות עיסוי מקצועי! במידה ואתם רוצים לעשות הכל בעצמכם, הכנסו לסרטון שהכנו במיוחד בשבילכם בנושא שחרור שרירים.
חשוב שתלמדו על הגוף שלכם, לותדעו שכשנגרם נזק לרקמות בגוף, מערכת החיסון מגיבה. בתגובה ישנם 2 שלבים:
השלב הדלקתי – בשלב זה הגוף מפנה את הרקמות שנהרסו על ידי תאי גוף שמיועדים לעשות זאת, ובשלב זה זרימת הדם לאותו אזור מוגברת.
שלב הבנייה – בשלב זה הגוף מתקן את עצמו, בונה את עצמו מחדש ומתקן את הנזק שנגרם. תהליך זה הוא תלוי פציעה ויכול לקחת אף כמה חודשים.
אם אתם רוצים לדעת עוד על הנושא, כנסו עכשיו לפציעות ספורט – עושים לכם סדר. השקענו בשביל שיהיה לכם קל יותר להבין הכל. נצלו זאת ותהנו מהתוכן ?
קטע זה אינו מהווה יעוץ או המלצה לפעול בצורה כזו או אחרת. לפני כל פעולה שתעשו, חשוב להתייעץ עם רופא או מומחה בתחום. אנחנו לא לוקחים אחריות על כל נזק שעלול להגרם כתוצאה משימוש כלשהו במידע זה.