אף פציעות הן דבר לא נעים בכלל. פציעה פוגעת בנו לא רק פיזית אלא גם מנטלית. אז במקום להתרכז במה לעשות אחרי שנפצעים, התרכזו באיך אתם יכולים להמנע ולחסוך לעצמכם פציעה מיותרת.
זוהי רשימת הגורמים המשפיעים על הסיכוי שלכם להפצע
הגורמים הבאים הם 100% בידיים שלכם:
- ציוד ספורטיבי איכותי – אנחנו לא מספיק עשירים בשביל לקנות בזול. ציוד באיכות ירודה עלול לגרום להרבה יותר נזק כספי ממה שאתם חושבים. למשל נעל לא טובה, בקלות יכולה להוביל לפציעה בכל אזורי הגוף. היו בטוחים שפזיוטרפיה תעלה לכם הרבה יותר מנעל איכותית. נעליים הן כמובן רק דוגמה אחת לציוד הכרחי באיכות ירודה שעלול לגרור פציעות.
- ביגוד מתאים – יש להקפיד על לבוש מתאים לענף הספורט, כזה שעונה על כל צרכי הספורטאי בצורה הנוחה והבטוחה ביותר.
- ציוד מגן – יש להקפיד על שימוש באביזרי המגן ההכרחיים לענף הספורט, תוך מתן דגש על כך שהציוד אינו מכביד, ולא מגביל את תנועתו של הספורטאי. ציוד מגן לא מתאים יוביל לאי נוחות במקרה הטוב, ופציעה במקרה הפחות טוב.
- משטח אימון – יש לשים לב שמשטח האימון הנבחר הוא משטח מתאים, בטיחותי ולא פגום.
- בדיקות רפואיות – חובה להקפיד על בדיקות רפואיות תדירות, על מנת לעקוב אחר מצבו הבריאותי של הספורטאי ולמנוע נזק לגוף.
הגורמים הבאים הם גורמים שיותר קשה לשלוט עליהם:
- גיל הספורטאי – בכל גיל, יש סכנות לפציעה הנובעות מהיכולות הפזיולגיות של הספורטאי. בכל תקופת אימון, יש צורך בהתאמת העומס לפזיולוגיה של הספורטאי. לדוגמה, ילד בן 9 לא יכול להרים משקל של 50 ק”ג על הגב, מבלי לחזק לפני את השרירים כמו שצריך.
- אופיו של הספורטאי – כמו שאתם בטח כבר יודעים, לא לכל האנשים בעולם יש את אותו האופי. יש אנשים שאוהבים לקחת סיכונים, ויש כאלה שמעדיפים שלא. יש אנשים רגועים, ויש אנשים עצבניים. בהתאם לאופיים של הספורטאים גם רמת הסיכון שלהם לפציעה משתנה. למשל, אנשים הסובלים מבעיות עצבים חשופים ליותר פציעות מאחרים.
- מצב בריאותי לקוי – חייבים להיות לכל ליקוי בריאותי כזה או אחר, ולהתאים את הפעילות למצב הבריאותי. לשם כך נועדו בדיקות גופניות. אל תדלגו עליהן! לבדיקות האלה חשיבות עילאית.
- חוסר הכרות עם הגוף או חוסר תשומת לב לסימנים שהגוף משדר בעת עיסוק בפעילות גופנית – עד כמה אתם באמת מכירים את הגוף שלכם? סופרטאים ברמה הכי גבוהה יודעים בכל עת לומר לכם אפילו מה קצב הלב שלהם. אז עד כמה אתם באמת מכירים את הגוף שלכם ומקשיבים לו? נסו להעריך מה קצב הלב שלכם עכשיו מבלי לבדוק, ואז בדקו אם הייתם קרובים או לא.
גורמי סיכון שאפשר להמנע מהם בעזרת הרגלים נכונים:
- אי ביצוע חימום מקדים – אין צורך להרחיב יותר מדי. אם אתם לא עושים חימום כמו שצריך, אתם פשוט מסתכנים בפציעה ובירידה באיכות האימון. אם אתם רוצים לשדרג את החימום שלכם כנסו לסרטון של החימום של קאפ. https://www.youtube.com/watch?v=rCv4WE3WRmY
- אורח חיים – אנשים מעשנים, ואלו הנוטים לצרוך יותר אלכוהול מאחרים, כמו גם אנשים הסובלים מחוסר שינה חשופים במיוחד לפציעות.
- טכניקה לא נכונה – טכניקה לא נכונה מורידה עומס מהשרירים, ומעבירה אותו למפרקים ואזורים אחרים שלא אמורים לספוג עומס. בצירוף העובדה שטכניקה לקויה נפוצה כל כך, היא מהווה גורם מרכזי מאוד לפציעות.
- תזונה – הגוף שלנו צריך דלק בשביל לתפקד כמו שצריך. ספקו לו את הדלק שהוא דורש, ואל תתעלמו מהצרכים התזונתיים של הגוף. דיאטות שמונעות מהגוף מצרכים בסיסיים כמו פחמימות, חלבונים או שומנים, הן דרך בטוחה לפגיעה בגוף.
- עיסוי השרירים – את העומס שעל השרירים, ניתן להפחית בעזרת גליל או אקדח מסאג’ . מצורף סרטון הסברה לשימוש בגליל כמו שצריך.
- הקפדה על שתיית מים – רוב הגוף שלנו מורכב ממים. הוא חייב מים בשביל לתפקד. אז תעזרו לו, תשתו יותר מים, ותראו איך כבר תרגישו יותר טוב.
אם יש לכם שאלות כלשהן, אתם יותר ממוזמנים לפנות אלינו בווטסאפ שלנו או באינסטגרם שלנו.